kop
When the music's over,
turn out the lights
When the music's over,
turn out the lights
De platen- en cd wereld van Gijs van Rij
meter


Terug site map Goed om te weten
Home

ads by Gijs


check this
ads by Gijs


check this out
ads by Gijs


zou hun nieuwe CD al af zijn?
ads by Gijs


check this

Bintangs



De beschrijving van de Bintangs volgens de OOR PopEncyclopedie:

De Bintangs, opgericht in '61 te Beverwijk, is Neerlands langst bestaande r&b-formatie. Ze hebben zo'n 45 verschillende bezettingen gekend, hoewel de harde kern wordt gevormd door bassist Frank Kraayeveld en zanger/harmonicaspeler Gus Pleines. Eind jaren zestig hebben ze via hits als Riding On The L&N en Traveling In The USA een reputatie opgebouwd als 'de Nederlandse Stones'. En hoewel ze daarna nog zelden hits scoren, blijven ze vooral door hun indrukwekkende live-prestaties, een begrip. (9) is de registratie van hun afscheidsconcert, (10) hun overtuigende wederopstanding, terwijl het verrassend sterke (11) daar nog een schepje bovenop doet.

Discografie: met dank aan Alex Gitlin www.alexgitlin.com

1965You can't judge a book by looking at the cover/I'm a manMuziek Expres Opart 1002
1966Walking the boogie/Groovin'1008
Splendid sight/60 $ bossYep 1012
1967Pileworks/See me waiting girlInjection TAR 61003
Please do listen/No blame61009
1969Smokestack lightning/Blues on the ceilingDecca AT 10379
Riding on the L & N/Down south blues10402
LP Blues on the ceilingXBY 846514
1970Travelling in the USA/Hound is on the runAT 10416
He didn't wanna go home/The dying of Mr.Fernandez10425
Liontamer/Too much6100006
LP Travelling in the USA6419001
1971I'm on my own again/Demons6100033
The bride/Hold it Susie/Juvenile junkie6100057
1972You got love/Hello goodbye6100068
We're gonna make it/Well then it's alright6100082
LP Ridin' with the Bintangs6454420
1973Hey dupes/Blue funkWarner Bros WB 16263
LP Down south bluesDecca PD 12032
1974Wait/I been hoodoodNegram NG 410
1975Open and busted/Insight inside outRCA YHPBO 0901
LP Genuine bullAYDL 10982
1977Diane/Big black tank (limited edition)
LP Travelling in the USA (re)Decca 6440677
LP BintangsPHILIPS 6410 955
1979LP NightfightersARIOLA 200525
1980LP Mickey FinnARIOLA 202119
1981LP Still Going StrongARIOLA 204348
1985LP Bye Bye Live in Paradiso (9)
1991LP Alright Alright (10)
1994LP Ruby Red Hot (11)



Discografie volgens MusicBrainz

You Can't Judge a Book by the Cover / I'm a Man 1965-10-01 NL
Groovin' / Walkin' the Boogie 1966 NL
Splendid Sight / $60 Boss 1966 NL
Pile-Works / See Me Waitin' 1967 NL
Please Do Listen / No Blame 1967 NL
Ridin' on the L & N / Down South Blues 1969 NL
Smoke Stack Lightning / Blues on the Ceiling 1969 NL
Travelling in the U.S.A. / Hound Is on the Run 1969 NL
Blues on the Ceiling 1969 BE
Liontamer / Too Much 1970 NL
Travellin' in the U.S.A. 1970 NL
I'm on My Own Again / Demons 1971 NL
The Bride / Hold It Susie / Juvenile Junkie 1971 NL
Hello, Goodbye / You Got Love 1972 NL
We're Gonna Make It / Well, Then It's All Right 1972 NL
Ridin' With the Bintangs 1972 NL
Hey Dupes (Where Are You) / Blue Funk 1973 NL
Wait / I Been Hoodood 1974 NL
Open & Busted / Insight Inside Out 1975 NL
Genuine Bull 1975 NL
Mush Mouth Milly / Big Black Tank 1978 NL
Bintangs 1978 NL
Rhythm & Blues 1978 GB
Snake in the Grass / Floating 1979 NL
Let Me Pass / Tequila 1979 NL
Night-Fighter 1979 NL
Rock the Socks Out of Your Shoes / Friday-Night's All Gone 1980 NL
Mickey Finn 1980 NL
Air Travel / Don't Stop 1981 NL
Still Going Strong 1961~1981 1981 NL
Rosemary Nymphet / Sorry, Jim 1982 NL
It's All in My Room / Nightfighter 1982 NL
Rockfield Beauties 1982 NL
Bayou Woman / Handmade High-Heeled Flesh-Coloured Boots 1982 NL
I Wanna Be Your Cigarette / Old Cats, Young Rats 1983 NL
Livetime 1983 NL
Bye Bye-Live In Paradiso 1985 NL
Ridin' With the Bintangs / Travellin' in the U.S.A. 1988 042283635623 XE
Put It in a Dark Place 1991 NL
Alright Alright 1991 NL
Live-File 1991 DE
Alright Alright / Floatin' 1992 NL
Alright Alright / Acoustic Adventures 1993 NL
Acoustic Adventures 1993 NL
Ruby Red Hot 1994 5099748051820 NL
I Wish It Would Rain / Downside Up 1994 8711799705732 NL
Rhythm of Your Heartbeat / Excuse Me 1995 NL
Dynamite Night (Live in Paradiso) 1996 NL
Travellin' in the U.S.A. 1998 731455865226 NL
Genuine Bull 1999 NL
I'm on My Own Again 2001 NL
La Femme sans Tête 2002 8716093012678 NL
Heroes of Hype 2002 NL
The Complete Collection (The Early Years ’65 - ’73) 2003 8715177147725 NL
Doc 2006 NL
Blues on the Ceiling - Project 2008 NL
Fire and Iron 2009 NL
Night-Fighter / Mickey Finn 2010 NL
Fifty Fifty 2011 NL
Fifty Fifty 2011 0850295001325 NL
Blues on the Ceiling 2014 NL
Blues on the Ceiling / Traveling in the U.S.A. 2014 0602537737987 NL
The Golden Years of Dutch Pop Music (A&B Sides 1965-1982) 2016-01-29 0602547733191 NL



 

Het volgende hebben anderen al opgemerkt

voor meer info en discografie - zie www.bintangs.nl
>> Henk

 
http://vsdoxycyclinev.com/ - bay doxycycline
>> Partiam

 


 

Soms heb je van een bepaalde artiest of groep een aantal platen bijelkaar verzameld. Dan begint je langzamerhand zo´n gevoel te bekruipen van "Zou ik ze nu allemaal hebben?"
Dat laatste blijkt dan zelden het geval te zijn. Maar een mooi stapeltje is het dan wel.

Hieronder volgt mijn Bintangs discografie

(Dat zijn dus de stapeltjes platen en cd's zoals ze bij mij in de kast staan)



 

Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Blues on the ceiling



 
Bintangs
Album: Travellin in the USA
Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Het volgende hebben anderen al opgemerkt

Hee Gijs,

Je wilt me toch niet vertellen dat je alles hebt van de Bintangs behalve, ridi'n with the Bintangs en travelling in the USA?
Nou Travelling heb ik wel maar dan op LP, mag hem wel omzetten op een CD hoor, maar mijn gevoel zegt dat je originele aan je verzameling wilt toevoegen.
Helaas ik doe hem niet weg...ook voor mij nostalgie, anders wel succes met je zoektocht.

groetjes
John oeht Helje
>> John Metselaars

 
Hoi John,

Travelling in the USA staat hierboven.
Wat ik mis zijn Blues on the ceiling, Ridin´ with the Bintangs en Down south blues.
>> Gijs

 




 

Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Ridin´ with the Bintangs



 

Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Down south blues



 
Bintangs
Album: Genuine Bull
RCA - YHPL 10982
1975
Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Het volgende hebben anderen al opgemerkt

rond 1975 toen ik de Bintangs ontdekte met het oersterke nummer Agnes Grey erop
wel een van de beste Bintangs formatie's die er geweest zijn.
>> Marcel

 




 
Bintangs
Album: Bintangs
Philips - 6410 955
1978
Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Het volgende hebben anderen al opgemerkt

een van de beste live LP's samen met die van Livin Blues live 75.
>> Marcel

 




 
Bintangs
Album: Night Fighter
Klik hier voor meer informatie
Klik hier





 
Bintangs
Album: Mickey Finn
Ariola - 202 109
1980
Klik hier voor meer informatie
Klik hier





 

Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Still Going Strong



 
Bintangs
Album: Livetime
Lark - INL 3639
1983
Klik hier voor meer informatie
Klik hier





 
Bintangs
Album: Rockfield beauties
Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Het volgende hebben anderen al opgemerkt

waar blijft de rest ?
de laatste heet Doc, is weer een hele nieuwe Bintangs die erop speelt maar met Dagomar Jansen als muzikale alleskunner, de gebroeders Ibeling op drums en gitaar en natuurlijk good old frankie Kraaijeveld op bas zijn de Bintangs levendiger dan ooit. Maar ook de concerten met de Blues on the Ceiling nummers met naast Dago en Frank Aad Hooft op drums en Jan Wijte op gitaar zijn echt grandioos van dit optreden komt er een DVD uit binnenkort.
>> marcel

 








 

Heeft u nog ontbrekende exemplaren op zolder staan? Ik neem ze graag van u over.

 
 


terug naar boven






Deze pagina is 8383 maal bekeken.




Een service van Stichting CCV