kop
When the music's over,
turn out the lights
When the music's over,
turn out the lights
De platen- en cd wereld van Gijs van Rij
meter


[Terug] [site map] [Goed om te weten]
[Home]

ads by Gijs


check this
ads by Gijs


Record label
ads by Gijs


check hun CD
ads by Gijs


check this
ads by Gijs


ruw maar mooi

Supersister



De beschrijving van Supersister volgens de OOR Popencyclopedie:

Uit Den Haag. Voor Nederlandse begrippen in begin jaren zeventig zeer progressieve muziek. Enigszins vergelijkbaar met Soft Machine. Toetsenist Robert-Jan Stips later in Golden Earring, Transister en The Nits. Dwarsfluitist Sacha van Geest maakt als Sweet Okay Supersister de soloplaat (8).

Discografie: met dank aan Alex Gitlin www.alexgitlin.com

1970She was naked/Spiral staircaseBlossom 2103002
Fancy Nancy/Gonna take easyPolydor 2050048
LP Present from NancyPolydor 2441016
1971A girl named you/Missing linkPolydor 2050090
No tree will grow/The groupies of the bandPolydor 2050141
No tree will grow/A girl named youPolydor 2001252
LP To the highest bidderPolydor 2925002
1972Radio/Dead dogPolydor 2050182
LP Pudding en gisterenPolydor 2925007
LP Pudding and yesterday [in Duitsland]Polydor 2310205
LP Superstarshine vol. 3Polydor 2419039
1973Europe on 5, 10 or 20 dollars a day/part 2Polydor 2050232
Wow/Drs. DeePolydor 2050244
Bagoas/Memories are newPolydor 2050272
LP IskanderPolydor 2925021
1974LP Startrack 1Polydor 2491002
LP Spiral staircasePolydor 2441048
1975Coconut woman/Here comes the doctor
[Sweet O.K. Supersister & Los Alegres]Polydor 2050369
1977LP Pudding en gisteren [re]Polydor 2419058
LP Present from Nancy [re]Polydor 2419061
1979LP To the highest bidder [re]Polydor 2485133
LP Iskander [re]Polydor 2485134



Discografie volgens MusicBrainz

Present From Nancy NL
Present From Nancy 1970 NL
No Tree Will Grow / She Was Naked 1971 GB
To the Highest Bidder 1971 NL
Superstarshine, Volume 3 1972 NL
Pudding en gisteren 1972 NL
Iskander 1973 NL
Spiral Staircase 1974 NL
Present From Nancy 1977 NL
Iskander / Spiral Staircase 1990 NL
Present From Nancy / To the Highest Bidder 1990 DE
Pudding En Gisteren / Superstarshine 1990 DE
M.A.N. 2000 NL
Supersisterious 2001 NL
The Universal Masters Collection 2002 NL
Pudding en gisteren 2008 GB
Present From Nancy 2008-06-09 GB
Iskander 2008-05 GB
To the Highest Bidder 2008 GB
Spiral Staircase Sass 2009 GB
Pudding en gisteren 2010 NL
To the Highest Bidder 2012 XE
Iskander 2012 XE
The Golden Years Of Dutch Pop Music (A & B Sides And More) 2016 NL
Retsis Repus 2019-03-22 NL



 

Het volgende hebben anderen al opgemerkt

Wat zal ik zeggen?
>> Siejo

 
Leuk die jonge Robert Jan cs op de hoes van Present from Nancy.
>> Siejo

 
1973 Europe on 5, 10 or 20 dollars a day/part 2 Polydor 2050232 is nooit uitgebracht.
>> Theo

 
Sinds juni 2008 ook op CD verkrijgbaar: Present from Nancy; to the highest bidder; pudding en gisteren; iskander. releases van het Engelse label Esoteric Records (www.losttunes.com
>> Rob

 
Rob: www.losttunes.com is een downloadsite en als je ergens niet naar toe moet verwijzen is het wel een downloadsite. Overigens was er niets van Supersister te vinden.
>> Eric

 
Nog even over de nieuwste releases met bonus tracks ( Present from Nancy; to the highest bidder; pudding en gisteren; iskander) kijk op
>> Eric

 
http://www.cherryred.co.uk/esoteric/artists/supersister.htm
>> Eric

 


 

Soms heb je van een bepaalde artiest of groep een aantal platen bijelkaar verzameld. Dan begint je langzamerhand zo´n gevoel te bekruipen van "Zou ik ze nu allemaal hebben?"
Dat laatste blijkt dan zelden het geval te zijn. Maar een mooi stapeltje is het dan wel.

Hieronder volgt mijn Supersister discografie

(Dat zijn dus de stapeltjes platen en cd's zoals ze bij mij in de kast staan)



 
Super Sister
Album: Present From Nancy
Polydor - 2419 061
1970
Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Het volgende hebben anderen al opgemerkt

supersister een nederlandse pink floyd?
Ik wist niet wat ik hoorde helemaal geweldig ( KIKKE ) muziek.
Een van de beste nederlandse groepen om nooit meer te vergeten.
Deze hebben mij heel erg gelukkig gemaakt.
Dank je wel robert jan stips , met name pinkpop 1969 met het nummer MEXICO.
Wij hadden nog stekeljes, maar jullie hadden de langste hippieharen,dan welke groep ook in nederland. jullie staan in mijn geest gegaveerd !
fantasties
den haag puchstad nr.1
Frits johannes hunck
hardenbroekstraat 106
2532xx den haag


.
>> puchstad nr 1

 




 
Super Sister
Album: To the Highe$t Bidder
Polydor - 2925 002
1971
Klik hier voor meer informatie
Klik hier





 
Supersister
Album: To The Highe$t Bidder
Polydor - 2485 133
1971
Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Reissue




 
Supersister
Album: Pudding en Gisteren
Polydor - 2925 007
Klik hier voor meer informatie
Klik hier





 
Super Sister
Album: Pudding and Gisteren
Polydor - 2419 058
1972
Klik hier voor meer informatie
Klik hier

Reissue

Het volgende hebben anderen al opgemerkt

Deze heruitgave is niet uit 1972 maar enkele jaren erna(exact jaar onbekend),deze lp heeft Judy goes on holiday(A-kant)met een eindeloze groef,dus dit nr blijft maar muziek geven en duur dus meer dan 9:14...net zolang als nodig is...endless loop noemen de Britten dit geloof ik.Niet aangegeven op grappige binnenhoes,label,buitenhoes...dus zeer verrassend !
Zelfde truc ook met 'n Abba lp,Navel 7"single,The Look-I am the beat 7"en zelfs een Echtscheidingslp van Youp va't Hek heeft een eindeloze groef. Pure lol.
>> Gertjan Stamer

 
De best bekende LP met een eindeloze groef is natuurlijk Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" van The Beatles.
>> Ronald

 




 
Super Sister
Album: Superstarshine Vol.3
Polydor - 2419 030
Klik hier voor meer informatie
Klik hier





 
Super Sister
Album: Iskander
Polydor - 2925 021
1973
Klik hier voor meer informatie
Klik hier





 
Supersister
Album: Startrack Vol. 1
Polydor - 2491 002
1974
Klik hier voor meer informatie
Klik hier





 
Sweet OK Supersister
Album: Spiral Staircase
Polydor - 2441 048
1974
Klik hier voor meer informatie
Klik hier









 

Heeft u nog ontbrekende exemplaren op zolder staan? Ik neem ze graag van u over.

 
 


terug naar boven






Deze pagina is 7931 maal bekeken.




Een service van Stichting CCV