kop
De platen- en cd wereld van Gijs van Rij

Terug Goed om te weten
Home

   
 
Denon Draaitafel type DP-DJ100
   
 
Dit is het draaiplateau met daarop of een anti-slipmat zodat de plaat extra stabiel draait, of een slipmat waardoor de plaat makkelijker heen en weer bewogen kan worden tijdens het 'scratchen'
   
 
De draaitafel arm met in de kop (het zwarte gedeelte onderaan de foto) het element.
De S-vorm van de arm is bedoeld om er voor te zorgen dat het element zoveel mogelijk recht op de plaatgroef geplaatst is.
   
 
Het contragewicht bovenin en de anti-skate instel knop.
Door het contragewicht te verdraaien schuift het heen en weer over de arm. Omdat de arm uitgevoerd is als een wip, wordt daardoor de druk op de naald groter of kleiner.
De anti-skate instelling is bedoeld om het overslaan van de naald tegen te gaan. De anti-skate instelling moet op dezelfde waarde ingesteld worden als het contra gewicht.
   
 
De start/stop knop (links onder) en een hefboompje aan de arm (de lift) om de naald rustig van de plaat te tillen of om de naald zachtjes op de plaat te laten zakken.
Doe je dat zonder dit hefboompje te gebruiken maar gewoon met de hand dan kan dat krassen opleveren.
   
 
De instelling voor 33 of 45 toeren (links onder op de foto) en de snelheids regelaar/schuif (rechts). Linksboven is er nog een losse adapter aanwezig voor het draaien van 45toeren singles met een groot gat (type RCA).